Location: Berkeley Square - London
Commissioned by: Private client

Total refurbishment of a Grade II listed Regency townhouse in Berkeley Square.
Externally, historic features including the front balcony and door surround were reinstated - taking inspiration from an 1890 photograph the original front entrance pediment was reproduced. The front facade was tuck pointed from top to bottom. Inside, the ornate plaster mouldings of the walls and ceilings were restored to their former glory with the removal of many years of paint and oak parquet floors were reinstated throughout. A new passenger lift from basement to 5th floor was also incorporated within the scheme.
The project was featured in the The Royal Institute of British Architects brochure as: “A 21st Century office in a gloriously restored Regency interior.”

Developing a strategy for the conservation, restoration and refurbishment of one of the last remaining Regency properties on Berkeley Square. A fundamental element of the project was obtaining English Heritage approval. Using reclaimed and existing materials, Guildprime craftsmen completed the reinstatement of many historic features. We also overcame many hurdles to finally enable a of a state-of-the-art passenger lift to be installed.